欢迎访问医学考试网
首页 | 设为首页 | 收藏本站 | 医学考试网网课 | 答疑中心
医学考试网资讯
招生简章 考试动态
政策解析 报考指导
复试调剂 考试大纲
医学考试网西综辅导
西综真题 复习规划 西综答疑
西综集训 西综试学 模拟自测
听课练题 大三备考 近期课讯
医学考试网政治英语辅导
政治真题 英语真题
政治模考 英语模考
政治考经 英语考经
医学考试网专科考试 跨专业考试 在职考试 口腔考试 护理考试 中医考试
专科考试 跨专业考
在职考试 口腔考试
护理考试 中医考试
今天:
热门专业:肾脏内科 | 血液内科 | 消化内科 | 呼吸内科 | 心内科 | 内分泌科 | 传染病学 | 普通外科 | 泌尿外科 | 骨外科 | 胸心外科 | 神经外科 | 整形外科
您所在的位置:主页 > 医学考博 >

考博英语:词汇使用练习题(六)

时间: 2016-10-24 作者:医学考试网 点击:

  考博英语词汇使用练习题由医学考试网独家整理总结,更多考博复习资料,请访问医学考试网!

考博英语:词汇使用练习题(六)

  Directions: There are 30 incomplete sentences in this part, for each sentence there are four choices marked A, B, C, and D.Choose the ONE that will best complete the sentence. Then mark you answer on the ANSWER SHEET by blackening the corresponding letter in the brackets.

  21.The earthquake happened in south Xinjiang on Feb. 24. This______killed 266 people.

  A.causality B.collapse C.calamity D.crater

  22.The world-famous British Museum which houses a______collection of valuable books, paintings, works of arts, etc. attracts millions of visitors every year.

  A.immersible B.miscellaneous C.overwhelming D.unified

  23.The private detective, having received new information from a confidential source, narrowed down the______of his enquiry into the case.

  A.aspect B.sphere C.dimension D.scope

  24.Smith failed to______for the deficit in the company's bank balance.

  A.check B.accout C.quest D.prepare

  25.He became aware the he had lost his audience since he had not been able to talk______around one topic.

  A.coherently B.initiatively C.flexibly D.pointedly

  26.No one could come up with an easy solution to the government's predicament—labor which is caused by the wars.

  A.decline B.vacancy C.rarity D.shortage

  27.When he lived in Tibet in 1950s, radio was the only means he had to keep______of current events in the country.

  A.response B.track C.record D.trace

  28.People's confidence in Blair was greatly______by his wife's misbehavior.

  A.sapped B.cherished C.sabotaged D.confirmed

  29.The meeting was______over by the mayor to discuss the toll of crossing the bridges in Wuhan.

  A.propelled B.presumed C.presided D.pricked

  30.He gradually______that his wife was right and he had to change his way of living.

  A.explored B.repelled C.simplified D.perceived

  31.Though this apparatus is expensive, the patient agreed to use it after the operation because it could the pain.

  A.assess B.alleviate C.avenge D.affirm

  32.The professor gave______instruction to the whole class so as to make every student understand how to conduct the experiment in the lab.

  A.explicit B.afflictive C.authoritative D.oblivious

  33.Cigarette smoking is a great health______and may lead to fatal diseases.

  A.opposition B.protagonist C.fault D.hazard

  34. After some time the second stage of the space shuttle, having used up its fuel, just like the booster, separates and

  A.runs away B.charges for C.falls off D.merges into

  35.Stressful environment leads to unhealthy behaviors such as poor eating habits, which______increase the risk of high blood pressure and heart disease.

  A.in turn B.by chance C.by fortune D.in case

  36.Nowadays, our government advocates credit to whatever we do or whoever we contact with. Once you______your words, you will lose your social status and personal reputation.

  A.keep up with B.give away from C.go back on D.lose sight of

  37.It is the central government that has______the coastal economies preferential policies.

  A.delivered B.granted C.submitted D.given

  38.To the great disappointment of the public, the wanted in the murder case so far remains

  A.at large B.in freedom C.at ease D.in prison

  39.Difficult as it is, English study is in the long run______to a learner in his or her career development.

  A.advantageous B.rewarding C.profitable D.earning

  40.The official was arrested for inability to______all his fortune he has enjoyed.

  A.clarify B.intensify C.verify D.justify

  41.The whole program is well designed, but some details need further______by some experts.

  A.proofing B.modifying C.demonstrating D.polishing

  42.Language, like food, is a basic human need without which a child at a critical period of life might be and damages.

  A.starved B.stunned C.shocked D.segregated

  43.In ancient times, some catastrophic extinction of species occurred

  A.sequentially B.repeatedly C.naturally D.intentionally

  44.Influenced by the environment, children's minds______bits and pieces of data when they grow up.

  A.take on______t B.pick in C.work out D.put down

  45.The United States court system is characterized by______hierarchies: there are both state and federal courts.

  A.double B.complex C.simple D.dual

  46.Advanced mammals such as monkeys, apes and humans have brains______from ancestors that took to living in the trees.

  A.derived B.progressed C.terminated D.advanced

  47.In a barter economy, finding somebody who wanted to trade his old car______a sailboat might not always be an easy task.

  A.in terms of B.by auction for

  C.by way of D.in exchange for

  48.In 1955 Martin Luthor King, Jr. , gained national______for his nonviolent methods used in a bus boycot in Montgomery.

  A.realization B.permission C.recognition D.revolution

  49.Once the baby has mastered the idea that space is three-dimensional, it______out and begins grasping various kinds of objects.

  A.shouts B.reaches C.aims D.pull

  50.Cosmic rays of various kinds come through the air from outer space, but enormous quantities of radiation from the sun are______off.

  A.avoided B.excluded C.screened D.separated

  答案

  21.C 22.B 23.D 24.B 25.A 26.D 27.B 28.A 29.C 30.D 31.B 32.A 33.D 34.C 35.A 36.C 37.B 38.A 39.A 40.D 41.B 42.A 43.C 44.B 45.D 46.A 47.D 48.C 49.B 50.C

(责任编辑:医学考试网)

考试动态

更多>>

西综复习

更多>>

最新文章

 

推荐文章

 

2003-2016 (c) 医学考试网版权所有 客服热线:400-6600-397/13466665150
  京icp备11014018号
回到顶部